ŠKODA Viborg

Huskeliste til kør-selv-ferie

Uanset om ferien i år går til udlandet eller rundt i det danske sommerland, er det altid en god ide at være godt forberedt.

Bilen

Inden du sætter kursen mod feriedestinationen, er det en god ide at tjekke din bil, så den kan yde sit bedste på hele turen.

Fyld sprinklervæske på og når nu kølerhjelmen er oppe, er det en god ide at tjekke bilens oliestand. Det er også en god ide at have en ekstra liter olie med i bilen – den kan du selvfølgelig købe hos os, så du får den helt rigtige olie til din ŠKODA.

Tjek også bilens dækmønster, som bør være minimum 3 mm. Tjek også dæktrykket, så det passer til bilens vægt, når den er pakket – du kan se det anbefalede dæktryk på indersiden af brændstofdækslet eller i bilens instruktionsbog.

Alternativ kan du lade os give din ŠKODA et sommertjek, her gennemgår vi din bil fra kofanger til kofanger og kontrollerer blandt andet motorolie, kølesystem, bremser, bremsevæske og motorrummet.

Men husk at booke dit sommertjek i god tid 

Book sommertjek

 

Det kan virke som spildte kræfter, men det er en god idé at rengøre bilen grundigt indvendigt, for det gavner komforten gevaldigt at køre på ferie i en ren bil.

21e7afd6-7398-43ca-ac43-e7b9fbd8f355_637291129304041480.jpg

Pakning

Du kender det sikkert godt, der står du med bagklappen åben og et bjerg af bagage ved siden af og hvordan skal du nu får plads til det hele samtidig med, at bilen stadig er sikker at køre i? Hvordan din bil bliver pakket, er nemlig ikke helt lige meget, hverken for din sikkerhed og bilens køreegenskaber.

Den tungeste bagage skal placeres langt nede og langt fremme i bagagerummet, faktisk så langt oppe mod ryggen på bagsædet som muligt. Dermed påvirker bagagen bilens køreegenskaber mindst muligt og det vil ikke kurer ved hård opbremsning.

21e7afd6-7398-43ca-ac43-e7b9fbd8f355_637291132557291842.jpg

Har du tagboks på, bør du pakke lette ting i den og placere de tungeste ting forrest.

Undgå at pakke over bagsædets højde. Det tager både udsyn bagtil og du øger risikoen for bagage kan komme flyvende gennem kabinen ved hård opbremsning.

Og så er det en god ide at placere forsyninger, så det er nemt at komme til! Eventuel i en køleboks, så du har let adgang til kolde drikke og forfriskende snacks – se vores udvalg af køletasker her. 

 

Papirer

Selvom papirer ikke er det første, du tænker på, når du skal pakke til ferien, så er vigtigt at have med. Du skal selvfølgelig huske dit kørekort, sygesikring og blå sygesikring, men du skal også huske del ét af din registreringsattest.

Går turen til Tyskland, skal du være opmærksom på, at nogle byer har miljøzoner, her skal du anskaffe dig et miljømærkat eller registrere din bil i forvejen for at køre ind i byerne. Du kan købe dit miljømærke hos FDM eller i de fleste synshaller.

Derudover kan det være en god ide at have det grønne og det røde forsikringskort med. Det beviser at din bil er henholdsvis ansvars- og kaskoforsikret. Selvom det ikke er et krav i EU-lande, er det stadig en god idé at have med.

 

Sikkerhedsudstyr

Skulle uheldet være ude er det vigtigt, at du har sikkerhedsudstyret i orden. Advarselstrekanten er et lovkrav i Danmark, derudover det det en god idé med refleksveste, så du kan ses i mørke samt en førstehjælpskit – det har vi selvfølgelig samlet i et sikkerhedssæt for kun 295 kr. 

Lovkravene til hvilket udstyr du skal have i bilen, er meget varierende fra land til land. Undersøg derfor hjemmefra, hvilket udstyr der gælder i de lande, du skal besøge.

Vær i øvrigt opmærksom på, at advarselstrekanten sikkert ligger i bunden af din bil. Sørg for at lægge den øverst i oppakningen, så du ikke skal pakke hele bilen ud i rabatten, hvis uheldet er ude.

 

21e7afd6-7398-43ca-ac43-e7b9fbd8f355_637291134090566020.jpg

Husk vejhjælp

Når din bil er ny eller har fået lavet autoriseret service giver vi dig gratis vejhjælp, som også er gældende i udlandet. Du skal blot ringe til dem på telefon 70 20 70 78, så hjælper de dig trygt videre.

 

21e7afd6-7398-43ca-ac43-e7b9fbd8f355_637291136187896580.jpg

Børn i bilen

Mange timer i bilen er ikke kun hård for chaufføren, den kan også hurtig blive lang for børnene. Sørg for underholdning på bagsædet f.eks. spil, lydbøger eller tablets. Sørg også for rigeligt med snacks, drikkevarer og selvfølgelig vådservietter.